måndag 18 oktober 2010

Nu är det krig!

Visst är det härligt att bo på landet, med naturen nära och alla djur runt omkring....det kan ju var helt underbart, mysigt, trevligt och helt.....förbaskat hemskt! När man drar ut kastrullådan och konstaterar att grytlappar, grytvantar och korkunderlägg har blivit RÅTTMAT!!!
Hur f...n kom de in där? Jo det visar sig att det är små lufthål längst ner i skåpet för att det ska vara ventilation för spishällen....perfekt tycker råttorna...men inte jag! Råttskit i alla kastruller.....ja roligare har man ju haft det. Nu är det slutsprunget och slutkäkat för tre av dom små skitarna iallafall för de träffade på vårt lilla vapen, den enkla lilla råttfällan!

Laddat med en mumsig ostbit kan det verka vara rena paradiset för den lilla råttedjäveln.....

Snart ska vi nog utrota det lilla släktet, förhoppningsvis ser det ut så här när vi kommer hem idag och de är ett minne blott!

Vi köpte även en liten sak man sätter i eluttaget som ger ifrån sig ett ljud som råttorna ska bli skrämda av....men inte de här råttorna tydligen så den får gå på retur. Ett litet nät kommer nu att monteras över de små rackarns hålen så att de inte hittar in i köket. I väggarna har ju råttor sprungit i alla tider så där kan de gott vara, men icke i mitt kök!

Trevligare saker har man ju gjort än att plocka ur den lilla råttan som tittar på en med sina små bruna ögon, ja de stirrar ju rent av....klart att chocken gjort sitt...lite stela är de ju också....ner i lilla plastpåsen och vidare till soptunnan. Vila i frid......

Råttkramar från

Maritta

1 kommentar:

  1. Been there done that! Och ja.... dom har hur fina små ögon som helst! Särskilt när dom är döda, hihi!

    Good hunting!!

    SvaraRadera